szolgaltatasaink

Pszichológiai tanácsadás

“…mindannyiunk számára rendelkezésre áll (vagy megteremthető) minden belső erőforrás, amelyre céljaink elérése érdekében szükségünk van. Sikerünk sokkal valószínűbb, ha úgy cselekszünk, mintha ez igaz lenne, mintha az ellenkezőjére alapozva cselekednénk.” (J. O’Connor – J. Seymour)

1. Pszichológiai, életvezetési tanácsadás

Amikor nem a személyiség mélyebb átdolgozására van szükség, 4-5 alkalmas tanácsadás is elég lehet. Rendszerint valamilyen nehéz döntés előtt állva, életvezetési elakadás, krízis esetén van erre szükség.
A pszichológiai tanácsadás ebben az esetben sem azt jelenti, hogy a szakember megmondja, mit tegyen, hanem általában a személyközpontú terápia elveihez hűen értő figyelemmel hallgatunk, szükség esetén tükröt tartunk. A hozzánk forduló problémáját a saját világán belül igyekszünk megérteni, mert fontos, hogy a megoldások is a klienstől származzanak. A szakember csak támogatja a kliens saját erőforrásainak mozgósítását, hogy ezek segítségével, a saját útján, módján lépjen előre.

2. Pszichoterápiás konzultáció

Amikor az aktuális problémán túl a belső világ mélyebb átdolgozására van szükség, a rendelkezésünkre álló módszereket a célokhoz illesztve váltogatjuk meg, és kombináljuk egymással. Ez egy hosszabb folyamat, amely 10-12 alkalomtól akár évekig is eltarthat, a kliens és a szakember közötti terápiás kapcsolatban és munkaszövetségben zajlik, és kereteit szóbeli vagy írásbeli terápiás szerződés szabályozza.

Munkatársaink

Nógrádi Csilla

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus, onkopszichológus, óvodapszichológus

Medveczné Atinay Dorottya

Pszichológus, Iskolapszichológus, egyetemi tanársegéd, Autogén tréning oktató

Pintér Ilona

gyógypedagógus, klinikai pszichológus, pedagógiai szakpszichológus

Mikoláné Buzsik Mária

pszichológus, tanácsadó szakpszichológus

Szabóné Radvány Ivett

pszichológus, iskolapszichológus, integratív gyermekterapeuta, KIP (Katatím imaginatív pszichoterápia), tanácsadó szakpszichológus jelölt, jógaoktató

Medveczky Kata

Tanácsadó szakpszichológus, Videotréner, Kids’ Skills Nagykövet, Okleveles rajzvizsgálati szakértő, Metamorphoses meseterapeuta.

Láng Györgyi

tanácsadó szakpszichológus, keresztény coach, relaxációs terapeuta és lelkigondozó

MENTÁLKERT
Szentendre, Dumtsa Jenő u. 13/a., 2.em.