Rólunk

A Mentálkert Központ megalapításával régóta dédelgetett álom vált valóra. Nagy vágyam volt egy olyan otthonos hely létrehozása, ahová az emberek szeretetben, elfogadásban, nyugalomban megérkezhetnek, és találkozhatnak önmagukkal, boldogabbá válhatnak.

Jó volt arra gondolni, hogy a Szentendrén és környékén élőknek végre nem kell az egész fővárost átutazniuk, mert ebben a különleges miliővel megáldott békés kisvárosban nálunk mindez elérhetővé vált.

Köszönöm volt alapítótársamnak Rékának, hogy közösen munkálkodhattunk a hely létrehozásán, és hálával, szeretettel köszönöm kollégáimnak, a Mentálkert csapatának, hogy minden körülmények között velem voltak, és igaz emberséggel, kiváló szakmaisággal és összefogással működtetjük ezt a központot az emberek szolgálatában.

Barabás Brigitta, a központ alapítója és vezetője

Értékeink, céljaink

Jó szakembert találni nem könnyű!

Mi csapatban dolgozunk, egymás munkáját ismerve és támogatva. Ha kérdései, nehézségei vannak, de bizonytalan abban, kihez forduljon, hívjon vagy írjon bátran, hogy megtaláljuk Önnek a legmegfelelőbb segítő szakembert.

Alapvető emberi és szakmai célunk, hogy a lelki egészség megőrzését és helyreállítását támogassuk, hangsúlyozzuk a bajok megelőzésének fontosságát.

Az eszközök és módszerek széles tárháza

áll a lelki egészség szolgálatában! Nálunk szinte minden korosztály megtalálja a számára megfelelő lehetőségeket. Változatos eszközökkel segítjük a test, lélek, szellem egységének ápolását.

Miben segítünk?

Egyénileg és csoportos formában felnőttnek, iskolásnak, kamasznak, pároknak és családoknak – mindenkinek, aki életútján elakadást tapasztal, vagy a fejlődés igényével fordul hozzánk. Nem egy adott problémát kezelünk, hanem az emberrel foglalkozunk, a maga teljességében, egész-ségében.

Lelki és mentális egészségünk

belső egyensúlyunk megteremtése nem kevésbé fontos, mint a testi egészség ápolása. Megmutatjuk, milyen eszközökkel segíthet önmagán élete nehéz helyzeteiben.

Aki kezébe veszi az irányítást

és segítséget kér, az a közhiedelemmel ellentétben nem „gyenge” vagy „nem normális”. Ellenkezőleg! Aki segítséget kér, az erős és tudatos. Ezzel megteremti önmaga számára egy stresszmentesebb, boldogabb élet lehetőségét.

MENTÁLKERT
Szentendre, Dumtsa Jenő u. 13/a., 2.em.