dorottya

Medveczné Atinay Dorottya

Medveczné Atinay Dorottya
Pszichológus, Iskolapszichológus, egyetemi tanársegéd, Autogén tréning oktató

Szakmai hitvallásom,

hogy az egészséges, jól funkcionáló, sikeres embereknek is lehet szükségük támogatásra, és hasznukra válhat, ha élnek a pozitív pszichológia kínálta lehetőségekkel, és tanulnak különböző önsegítő technikákat, megküzdési módokat, amiket jól alkalmazhatnak az esetleges nehezebb időszakokban, avagy az életminőségüket még jobbá, teljesebbé kívánják tenni.
Kutatói tevékenységemben is a testi-mentális egészség megóvásának lehetséges eszközeit keresem, a protektív és rizikófaktorok feltárására törekszem.

Pszichológus Master diplomámat Tanácsadás és Iskolapszichológia szakirányon, a Szegedi Tudományegyetemen szereztem. Jelenleg az Elte Pszichológia doktori iskolájában folytatok doktori tanulmányokat és Phd kutatást Személyiség és Egészségpszichológiai területen.

A Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél szereztem Autogén tréning oktatói végzettséget, és szimbólumterápiában is képződtem.

Jelenleg a Magyar Pszichodráma Egyesület aszisztensi képzésében is részt veszek, ahol a pszichodramatikus technikákat sajátítom el.

A pszichológiai konzultációk során pszichésen egészséges emberekkel dolgozom. A segítő beszélgetések során feltárjuk és közösen igyekszünk megérteni a lehetséges problémákat, elakadásokat. Prevenciós célból relaxációt, Autogén tréninget oktatok, mellyel számos szorongásból eredő nehézség jól kiküszöbölhető.
Szívesen dolgozom iskolás korú gyermekekkel, serdülőkkel és szüleikkel is egyaránt. Nagycsaládos anyaként jól értem a szülői nehézségeket, félelmeket, indulatokat, ezért fontosnak tartom a szülők megsegítését és támogatását is.

A tanácsadás mellett iskolapszichológusként dolgozom gyerekekkel és serdülőkkel egyaránt. Csoportfoglalkozásokat, egyéni tanácsadást és szülő, tanár konzultációt tartok.
A Magyar Táncművészeti Egyetemen Pedagógia és Pszichológia tanszéken oktatok pszichológia kurzusokat leendő pedagógusok részére magyar és angol nyelven.

Vállalt feladatkörök:

Állásinterjúra, vizsgára való felkészítés
Autogén tréning, relaxáció, imagináció
Életközepi válság
Életvezetési tanácsadás
Karrier-tanácsadás
Krízisintervenció
Nevelési tanácsadás szülők számára
Tanácsadás felnőttek, gyermekek, serdülők részére
Önismeret, önértékelés zavarai
Online tanácsadás / Skype tanácsadás
Stressz és stresszkezelés
Szorongás kezelése

MENTÁLKERT
Szentendre, Dumtsa Jenő u. 13/a., 2.em.