serdulo

Gyermek- és serdülôkonzultáció

A gyermekek olyanok, mint egy virág: mindig felfelé törekszenek, nőnek. Ha valamilyen elakadás van, sokszor elég egy kis segítség, lökés, hogy újra visszataláljanak fejlődési irányukhoz. Szüleik, akik a legjobban szeretik és ismerik őket, nagyon sokat segíthetnek nekik ebben.

A gyermek- és serdülő konzultáció során az elakadás okait keressük meg, és segítünk, hogy a szülők a lehető legjobban tudják támogatni gyermeküket a továbbfejlődésben.

Problémák, amelyekkel hozzánk fordulhatnak: iskolai nehézségek, teljesítményproblémák, beilleszkedési nehézségek, szorongásos és pszichoszomatikus tünetek (lelki eredetű fejfájás, hasfájás), magatartási problémák, önértékelési problémák, családi konfliktusok, nehézségek (pl. válás). Gyermekeknél a szülőkonzultáció elengedhetetlen része a közös munkának, ilyenkor a nevelési nehézségeket, küzdelmeket is próbáljuk feloldani.

Serdülőkonzultáció

A konzultáció általában 4-5 alkalmas segítő beszélgetések, konzultációk keretében valósul meg, serdülőkkel és szülőkkel együttműködve. Másik lehetőség az önismeret fejlesztésére komplex pszichológiai vizsgálati módszerrel és pszichológiai tanácsadással valósul meg. Ez a serdülő aktív részvételével (feltáró beszélgetések, tesztvizsgálatok és az eredmények elemzése) megvalósuló sajátos önismereti munka. A fiatal megismerheti saját képességeit, érdeklődését, motivációit, személyisége jellemzőit, erősségeit, esetleges fejleszthető gyengeségeit, belső tartalékait, fény derül az önértékelési problémák okaira. Ha sikerélményben lesz része, az visszahat a kompetenciaérzésére is és így elindul egy pozitív visszacsatolás.

A tanácsadás menete:
Az első 1-2 alkalom, ismerkedés, kapcsolatteremtés, továbbá problémafeltárás és ennek alapján célkitűzés a közös munkához. A kitűzött céloknak megfelelően minimum 4-5 alkalmas terápiás beszélgetés, konzultáció szükséges a változás eléréséhez.

A komplex pszichológiai vizsgálati módszerrel és pszichológiai tanácsadással járó önismereti, segítő kapcsolati folyamat legalább 3-4×1.5 óra (vizsgálat folyamata és eredmények megbeszélése).

Szakembereink

Medveczky Kata

tanácsadó szakpszichológus, alkotó-fejlesztő metamorphoses meseterapeuta, okleveles rajzvizsgálati szakértő, Kids’ Skills tréner, videotréner

Kramarics Rita

Interkulturális pszichológia és pedagógia szakértő, pár- és családterapeuta jelölt, HR tanácsadó

Mikoláné Buzsik Mária

pszichológus, tanácsadó szakpszichológus

Pintér Ilona

gyógypedagógus, klinikai pszichológus, pedagógiai szakpszichológus

Szabóné Radvány Ivett

pszichológus, iskolapszichológus, integratív gyermekterapeuta, KIP (Katatím imaginatív pszichoterápia), tanácsadó szakpszichológus jelölt, jógaoktató

Medveczné Atinay Dorottya

Pszichológus, Iskolapszichológus, egyetemi tanársegéd, Autogén tréning oktató

MENTÁLKERT
Szentendre, Dumtsa Jenő u. 13/a., 2.em.