szupervizio

Életvezetés, coaching, lelki egészség

A coaching egy személyes, segítő, fejlesztő tevékenység, amely életünk mindkét fő területével foglalkozik: a magánélettel (life coaching) és a szakmai élettel (buisness coaching) egyaránt. Egyéni és csoportos formában is alkalmazható.

A coaching fő eszköze a segítő beszélgetés, de a hatékonyság növelése érdekében más pszichológiai módszertani elemek és szakmai eszközök integrálásával is dolgozunk.

Coachként is alapvető fontosságú számunkra a Rogersi szemlélet alkalmazása. Hiszünk abban, hogy a hozzánk fordulók a szeretet és elfogadás légkörében képessé válnak a változtatásra, képességeik kibontakoztatására.
A coaching nem terápia, de segítségével nagy horderejű változások előidézőivé válhatunk saját életünkben.

A coaching folyamatában a coach és a kliens aktív együttműködése során ránézünk a hozott problémára, amelyre lehetőségként tekintünk. Tisztázzuk, kitűzzük a célokat, megvizsgáljuk a lehetséges akadályokat, és azt, hogy a vágyott cél milyen lépések által válik elérhetővé. Ezt követően megtervezzük a megvalósításhoz vezető utat.

A cél eléréséhez szükséges idő függ az egyéni motivációtól és a probléma összetettségétől.

A közös munka során nem pusztán a cél és az út válik világossá, hanem önmagunkhoz, belső világunkhoz, gondolatainkhoz is közelebb kerülünk, fejlődik önismeretünk. Meglátjuk a bennünk rejlő lehetőségeket, belső erőforrásainkat, képességeinket.
Szemléletmódunk megváltozása lehetővé teszi, hogy képességeink birtokában az esetleges passzív hozzáállásból, egy pozitívabb szemléletű, aktív cselekvővé váljunk. A megküzdésben, megoldásban hasznos stratégiák elsajátításával és alkalmazásával képesek leszünk változtatni saját helyzetünkön, és meg tudjuk tenni a megfelelő lépéseket. Mindezek életminőségünk javulását eredményezik.

Milyen esetekben érdemes segítséget keresni?

Minden esetben, amikor elszántuk magunkat a változtatásra, és szeretnénk aktívan cselekedni 🙂
– kapcsolati problémák (pár, szülő-gyermek, munkahelyi stb.)
– társkeresés
– továbbtanulás
– karrierépítés
– kiégés
– bármilyen más elakadás esetén.

Szakembereink

Barabás Brigitta

neurobiológus, pszichoterápiás módszerekben képzett mentálhigiénés szakember, személyiségfejlesztő coach, WÉK facilitátor, az Otthon.Magadnál Központ alapítója és vezetője

Molnár Adrienn

diplomás szupervizor, tanácsadó

Aranyos Zsolt

Pár- és családkonzulens, egyéni és párkapcsolati tanácsadás, megcsalás és hűtlenség kezelése

Mezeiné Juhász Ilona

mediátor, coach, párkapcsolati tanácsadó

Pintér Ilona

gyógypedagógus, klinikai pszichológus, pedagógiai szakpszichológus

MENTÁLKERT
Szentendre, Dumtsa Jenő u. 13/a., 2.em.