szupervizio

Szupervízió, egyéni és csoportos

“Pályaválasztástól nyugalomba vonulásig”

Csoportlétszám: 5-9 fő
Találkozások gyakorisága és hossza: alkalmanként 90 perc, 2-3 heti rendszerességgel
A jelentkezés folyamatos: telefonon (+36 20 545 3363) vagy email-ben (mo.adrien[kukac]gmail[pont]com) történő bejelentkezést követően egy 60 perces díjmentes személyes találkozót is ajánlok.
Árak: 3000Ft/fő/alkalom

Mire jó a szupervízió és kinek ajánljuk?

A szupervízió elsősorban szakmai életünk feszültségeinek oldására, és a szakmai személyiség fejlesztésére szolgáló folyamatjellegű, lélektani munkaforma. A szupervízió kiemelt céljai: a személyes, a szakmai és a szervezeti kompetencia növelése, a mentális egészség védelme és a kiégés megelőzése. Ajánljuk bármilyen szakterületen dolgozónak, aki úgy érzi szakmai életében elakadása, dilemmája vagy konfliktushelyzete adódott.
Ez a professzionális eszköz segít abban, hogy rálássunk saját működésünkre, jobban megértsük és tudatosítsuk a velünk történt helyzeteket, lehetőséget nyújtva a pozitív változásra/változtatásra. Ez természetesen kihat szakmai,- és magánéletünkre egyaránt.

Hogyan néz ki egy csoportos szupervíziós ülés?

A csoportos szupervízión minden alkalommal valakinek az esetével, témájával foglalkozunk. A szupervizor biztonságos keretet ad ahhoz, hogy a tagok az “Estethozó” segítésére megosszák saját gondolataikat, érzéseiket, tapasztalatukat. Így az Esethozó dilemmáira, kérdéseire vagy egy konkrét problémára más szemszögből tud rálátni, tudatosítja saját működését, majd eljuthat belső megoldásainak felismeréséhez.

Ki a szupervizor és milyen módszerrel dolgozik?

A szupervizor egy szupervíziós diplomával rendelkező segítő szakember. A szupervízió színes, változatos eszköztárral dolgozik (pl. művészetterápia, dráma, szimbólumok) a szupervizor összes képzettségét kamatoztatva, de legfőbb módszere a kérdezés. Tanácsot nem ad, helyette segít a szupervizáltnak saját tanácsadójává válni.

Az egyéni szupervízió általában 60 perces és minimum 5 alkalomra javasolt szerződni. Ha valaki úgy érzi, hogy szeretne mélyebben és hosszabb ideig egy-egy témával foglalkozni, vagy közelebb áll hozzá a páros munka, és az időbeosztása is rugalmasságot igényel, akkor érdemes az egyéni szupervíziót választania.

Szakembereink

Molnár Adrienn

diplomás szupervizor, tanácsadó

MENTÁLKERT
Szentendre, Dumtsa Jenő u. 13/a., 2.em.