konfliktuskezeles

Konfliktuskezelés hatékonyan

Szereti Ön a konfliktusokat?

Ha nem, akkor nincs egyedül. Másrészről milyen lenne az élet konfliktusok nélkül? Unalmas. Sivár. Konfliktus nélkül az élet olyan lét lenne, amiből hiányzik a súrlódás, a feszültség és az ellentmondás. Egy ilyen élet elképzelhetetlen. A belső és külső feszültség megszűnését feltehetőleg csak a halállal érhetjük el. Hogy ne éljünk élettelenül, érdemes a konfliktusokba belemenni. Felismerni, véghez vinni és legyőzni azokat.

A konfliktusok egyben mindig fejlődési lehetőségek is az egyén, a csoport a közösség számára. Sokszor éppen akkor fejlődik az ember és társas kapcsolatai is, amikor képessé válik a konfliktusok megoldására. Aki már átélte, milyen felszabadító tud lenni egy vitába belemenni és azt tisztázni, az tudja milyen értékesek, gazdagítóak tudnak lenni a konfliktusok, ha sikerül konstruktívan (építően) bánni velük. Megvilágosodás, energia és az összeütközések által közelség és bizalom keletkezik általa.

Ha a konfliktusokat az emberi fejlődés mozgató rugójaként értelmezzük, rájövünk arra, hogy az a képesség, mellyel a vitákat konstruktívan megoldjuk, a legfontosabb, legelemibb emberi kompetenciák (hozzáértés) közzé tartozik. Mint minden kompetencia a konfliktusmegoldó képesség is fejleszthető. Ha megismerkedünk a konfliktusok természetével, sok-sok gyakorlati fogás begyakorlásával lehetővé válik, hogy kompetenciahatárainkat kiterjesszük, konfliktusainkat megoldjuk.

Egyéni / páros / csoportos konfliktusmegoldási tanácsadáson személyre szabott segítséget nyújtunk Önnek/Önöknek.

Csoport esetén kérje egyedi ajánlatunkat telefonon vagy e-mailben!

Szakembereink

Kramarics Rita

Interkulturális pszichológia és pedagógia szakértő, pár- és családterapeuta jelölt, HR tanácsadó

Mezeiné Juhász Ilona

mediátor, coach, párkapcsolati tanácsadó

MENTÁLKERT
Szentendre, Dumtsa Jenő u. 13/a., 2.em.