MACLEANS-MEDITATION-05.23.14-TORONTO, ON: Grade 3 students at the Dewson Street Junior Public School attend a meditation class called "Area 33." The class is run by Phys-Ed teacher Mary-Ann Kowal in an effort to promote relaxation and self reflection in a world where children are often over-managed and being told what to do on a constant basis. Photograph by Cole Garside

Gyermek relaxáció

Relaxációs csoport 6-8 éveseknek, illetve 9-11 éveseknek

Ha a gyerek gyakran fél, rosszkedvű, szomorú vagy ingerült – mindenképpen ajánljuk ezt a foglalkozást. A szorongás olykor nem nyilvánvaló, de testi tünetekben jelentkezik: éjszakai bevizelés, körömrágás, hasfájás, fejfájás stb. Az alkalmak célja: szorongásoldás, légzéstechnikák elsajátítása, progresszív relaxáció és alapvető autogén tréning gyakorlatok elsajátítása.
A gyerekekkel természetesen nem csak relaxálunk, a relaxáció elsajátítása náluk a mozgással kezdődik. Mozgásos játékokkal, gyakorlatokkal vezetjük rá a gyerekeket a feszültség és a pihenés közötti különbségre – ennek folyamatában jobban megismerik saját testük működését, és fokozatosan fejlődik az önszabályozásuk, végül megtanulják akaratlagosan létrehozni az ellazult állapotot.

Megjegyzés:
– A csoportot a szülők kérésére, és az iskola beleegyezésével, iskolai keretek között is megszervezzük.
– A relaxáció egyéni formában, egyéni terápia keretei között is elsajátítható – ennek indokoltságát a szülővel való beszélgetés, és a gyermek megismerése után döntjük el.

További információ és jelentkezés: +36 70 930 3873

Időtartam: 90 perc, 15 alkalom, heti gyakorisággal

Barabás Brigitta

neurobiológus, pszichoterápiás módszerekben képzett mentálhigiénés szakember, személyiségfejlesztő coach, WÉK facilitátor, az Otthon.Magadnál Központ alapítója és vezetője

MENTÁLKERT
Szentendre, Dumtsa Jenő u. 13/a., 2.em.