fogyokura

Wingwave és fogyókúra coaching

Wingwave coaching, fogyókúra coaching, NLP
Balogh Judit mentálhigiénés szakember, Wingwave coach, Business coach, NLP master, autogén tréner, pszichodráma asszisztens, párkapcsolati tanácsadó…

Több mint 20 éve foglalkozom magánéleti és munkahelyi nehézségekkel küzdő emberekkel egyéni konzultációk, illetve csoportos foglalkozások formájában. Támogató munkámban az empátia, a másik személy sorsa iránti tisztelet és a megoldásorientáltság az alapvető hozzáállásom. Hiszek abban, hogy a legreménytelenebbnek tűnő helyzetekből, mélységes válságokból is van kiút.

WINGWAVE COACHING

Több szakmai eszközöm mellett kiemeltem foglalkozom a Wingwave coaching módszerével.

A Wingwave coaching tudományosan igazolt, rendkívül hatékony, gyors módszer, amely lehetővé teszi a zavaró érzelmek, problémák mély feltárását, és feloldását.
Segítségével feloldhatók a személyes elakadások, a belső érzelmi blokkok, a traumatikus gócok, szárnyra kapnak az emberi teljesítményt fokozó energiák, és kialakul az érzelmi egyensúly. Az agyban rögzült stressz-élmények oldásásával a panaszok megszűnnek, vagy jelenős mértékben csökkennek. Az elért változások jelentős előrelépést, javulást eredményeznek a személy további életében, tevékenységében, sikerességében.

Agyunk a minket ért érzelmi hatásokat álmunkban is, képek formájában próbálja feldolgozni, az úgynevezett REM szakaszban. Alvásunk alatt 5-6 ilyen REM fázis van, amikor az agy újra megálmodja a napközben átélt élményeket. Az ilyenkor megfigyelhető szemmozgásoknak az a funkciója, hogy mindkét agyféltekét aktiválja, és szinkronizálódással kioldódást segítsen elő. Ettől az „érzelmi agy” megnyugszik, a „gondolkozó agy” felélénkül.
Sokszor előfordul azonban, hogy a személy nem tudja álmában feldolgozni az erőteljes érzelmi hatásokat, vagyis a feldolgozás sikertelen marad. A feldolgozatlan események ún. érzelmi tüskéket hagynak az agyban melyek szorongás, pánik, idegesség, ingerültség leblokkolás vagy félelem formájában jelenhetnek meg. Gyakran sejtjük, hogy mi lehet ezek háttérben, de a valódi okot mégsem tudjuk megszüntetni.

Kézen történő izomteszteléssel meg lehet figyelni, hogy honnan származik a negatív érzés, érzelmi hatás, és ezt oldjuk ki éber állapotban az ún. EMDR szemmozgatásos technikával.

Javasolt: szorongás, stressz, érzelmi zavarok, depresszió, kiégés, érzelmi és szellemi elakadás, életvezetési problémák, motiválatlanság, alvászavar stb. esetén.

További információ: https://jbcoaching.hu/wingwave-coaching/

Időkeret: 60-90 perc
Ár: 11.000 Ft

FOGYÓKÚRA COACHING

 

Személyes, kísérő tevékenység, amely során rendszeres konzultációval, monitorozással, WINGWAVE coachinggal, NLP-vel, önkép javítással, imaginációkkal, lelki segítő, mentori munkával hatékonyan támogatom a fogyókúra folyamatát.

A kliens lelki blokkjait feltárjuk, majd oldjuk. Egyes ételektől való függését töröljük, „leválasztjuk”, helyette pedig kialakítjuk az egészséges ételekhez való kötődését, egészséges ételekre való vágyódást „szövünk” be. Felfedjük a rossz étkezési szokásait, azok lelki hátterét, és érzelmi étkezését tudatos étkezéssé változtatjuk. A régi berögzött szokásai, érzelmei helyett új, pozitív, hatékony szokásokat, énképet rögzítünk.

A legtöbb fogyókúra azért lesz sikertelen, mert a fogyókúrázó nem tartja be az ajánlott diétát, vagy a mennyiséget. Különböző érzelmi állapotokban – idegesség, szomorúság, düh, izgalom, unalom stb. – a diétázó valamilyen ételhez vagy cukros italhoz nyúl, hogy csillapítsa rossz érzését, vagy örömöt, elégedettséget érezzen. Kezdetben „csak egy falatot”, később többet engedélyez magának, amely elindíthatja a bűntudat, zavar, idegesség – evés ördögi körét. Hasonló késztetések legyőzéséhez kap segítséget a fogyókúrázó, aki megtanulja „fülön csípni” érzelmeit, azonosítani és kifejezni, majd oldani azt.

Javasolt:
fogyókúra, stresszevés, érzelmi evés, rohamevés, ételfüggőség, evésfüggőség, sikertelen fogyókúra, stb. esetén.
További információ: https://jbcoaching.hu/fogyokura-coaching/

Időtartam: 60 perc
Ár: 11.000 Ft

FOGYÓKÚRA COACHING CSOPORT

 

Fogyókúra coaching csoportba várjuk szeretettel azon kedves csoporttagok jelentkezését, akik:
• érzelmi evés (stressz, szomorúság, unalom stb.) miatt nem tudják betartani fogyókúrájukat,
• éppen belevágnának egy diétába,
• nem szeretnének visszaesni az érzelmi nassolásba,
• nem szeretnék elveszíteni a kontrollt az étkezéseik felett,
• szeretnék fogyókúra és önismereti fókuszú csoportos munkával megtámogatni fogyókúrájukat,
• mentort, támogatót szeretnének a fogyókúrájukhoz, stb.

A csoport a csoporttagok fogyókúrás folyamatát hivatott támogatni.
A fogyókúrázó az első csoportülés alkalmával szerződést köt önmagával, melyben meghatározza a kiválasztott (szükség esetén orvosával egyeztetett) diétát, az elérni kívánt súlyt, és az időtartamot. Szerződésében kiköti, hogy mit hajlandó megtenni célja elérése érdekében, mire kell figyelnie, mitől kell tartózkodnia, melyek a fogyókúrázással kapcsolatos gyengeségei és erősségei stb.
A foglalkozásokon minden alkalommal átbeszéljük az egyénre szabott heti tervét (melyet közösen dolgozunk ki), az előző heti teljesítményét, az érzelmi reakcióit, és az evést kiváltó helyzeteket. Módosítjuk a helyettesítő eszközöket, elterelő módszereket.

Ajánlott a résztvevőknek fogyókúrás napló vezetése, melyben naponta monitorozza étkezését, belső tapasztalatait, ellenállását, érzelmi változásait, kapcsolódó sikereit, kudarcait.
Imagináció segítségével felidézzük, és erősítjük a vágyott képet magunkról, és a kívánt kilók számát. Elengedjük súlyfeleslegünket, ragaszkodásainkat,
Coaching módszerek segítségével elbúcsúzunk az egészségtelen, hizlaló ételektől, helyükre egészséges ételeket „szövünk” be.

Relaxációs technikákat gyakorlunk, melynek segítségével megtanuljuk elengedni a feszültséget, mielőtt az ételhez nyúlnánk. Gyakoroljuk a tudatos étkezést relaxált, nyugodt állapotban, a folyamatban felfedezzük, hogy az étkezés élményt ad, ha a cselekményre és az érzékeinkre fókuszálunk.

A folyamat önismereti munka is egyben. A fogyókúra csoport megtartó, támogató erőt nyújt a fogyókúrában, hiszen a fogyókúrázó nincs egyedül, folyamatosan támogatva van célja elérésében. A tapasztalatok, kudarcok, sikerek, magánéleti események, problémák megosztása, a közös meditációk, az azonos érdeklődés, a hasonló cél erősíti a közösséghez tartozás élményét, amely jó lehetőséget kínál a felesleges súlyok elvesztésére.

A fogyókúra csoport, különböző technikák alkalmazásával segít a fogyókúrázónak:
• folyamatosan motiválva lenni a cél elérésében
• tartani a kereteket
• csoportba tartozónak lenni
• oldani a stresszt
• oldani az érzelmi blokkokat, lelki problémákat
• tisztelni és szeretni önmagát, a testét
• tisztelni az ételt, az étkezést, hogy ne csak rutin legyen
• lassabban enni
• tudatosan étkezni
• kevesebb ételmennyiséggel is jóllakni
• elengedi rossz étkezési szokásait
• az ételektől való függéstől megszabadulni
• az étkezését varázslatos élménnyé tenni

Javasolt: fogyókúra, stresszevés, érzelmi evés, rohamevés, ételfüggőség, evésfüggőség, sikertelen fogyókúra, csoportos együttműködés hiánya stb. esetén.

További információ: https://jbcoaching.hu/fogyokura-coaching-csoport/

Időtartam:
12 alkalom, alkalmanként 90-120 perc
Részvételi díj: 50 000 Ft (részletfizetés lehetséges)

fogyi egyeni

Balogh Judit

mentálhigiénés szakember, coach, autogén tréner

MENTÁLKERT
Szentendre, Dumtsa Jenő u. 13/a., 2.em.